Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haillot

Snel energie vergelijken in Haillot? Middels de energievergelijker vind je supersnel alle interessante maatschappijen. Voorbeelden zijn Essent & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Haillot de beste deal heeft! Verder lees je via onze vergelijker praktische informatie over zaken als o.a. tarieven en concrete energiebespaartips. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ohey
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 460,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Haillot?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Haillot. Dat gaat van Antargaz tot aanbieders zoals Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haillot is in april 2024? Geef eenvoudig de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Middels onze handige vergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Haillot, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door de keuzevakjes in de energievergelijker achterhaal jij moeiteloos een overeenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Haillot

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Haillot heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ohey valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Haillot

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ohey
 • Populair merk: Atag
 • Aandeel duurzaam: 22,70%
 • Postcodegebied: 5351
 • Mazout consumptie: 1750 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-haillot

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met jouw basisgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Haillot bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1545 m3 & 3385 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contractduur kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Vaak is het voordeliger om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen bekijk je info over type stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Haillot, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige korting gespot? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Haillot


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €335 korting realiseren. Echter, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaaradvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Haillot. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Haillot. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert de aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of ZENO. Ook bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Haillot vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Haillot en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Haillot

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Haillot. Echter is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groen uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Haillot vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Ohey onderscheiden we diverse activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5351. In deze omgeving kan je meer en meer vrij voordelig meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Namen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Lampirus prijzen april 2024.