Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ohey

Zonder problemen energie vergelijken in Ohey? Dankzij www.energiehunter.be doorzoek je supersnel alle beschikbare leveranciers. Voorbeelden zijn Engie & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Ohey prijstechnisch het meest interessant is. Ook vergaar je op energiehunter.be uitgebreide informatie over thema’s als de netbeheerder en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ohey
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 465,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ohey?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ohey. Dat loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 40 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke maatschappijen je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ohey is voor jouw verbruik? Voer snel jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Maar, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Via de energievergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Ohey, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door filteren in de tarievenvergelijker zoek je probleemloos een abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ohey

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van bedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Elke beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Ohey is Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ohey wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Ohey

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ohey
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel groen: 0,278%
 • Hoofdpostcode: 5350
 • Mazout: 1670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-ohey

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Ohey gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1560 m3 + 3370 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Dikwijls is het gunstiger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk pakket zie jij details als type energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ohey, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een goede leverancier in het lijstje? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.luminus.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ohey


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €385 korting realiseren. Daartegenover, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand lees jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Ohey. Zodoende ben je het voordeligst uit. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ohey. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt de gekozen gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ohey vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ohey en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ohey

Een groot deel van de organisaties verschaffen momenteel groene stroom in Ohey. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Ohey vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Ohey bestaan er steeds meer activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5350. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus.


Alle plaatsen in deze gemeente