Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Evelette

Op je gemak energie vergelijken in Evelette? Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je eenvoudig alle bekende aanbieders als bijvoorbeeld Essent & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Evelette het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je op deze website bruikbare info over topics als de overstapservice en tips om te besparen op energie. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ohey
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 420,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Evelette?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Evelette. Van Lampirus tot een speler als Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment tellen we ruim 25 organisaties. Deze zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energiebedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Evelette is? Geef snel de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Middels de energiehunter achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Evelette, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de Energiehunter achterhaalt men gemakkelijk een contract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Evelette

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Evelette is Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ohey is de aardgas netbeheerder Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Evelette

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ohey
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 22,60%
 • Postcode: 5350
 • Aantal mazout liters: 1740 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-evelette

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Evelette is dat gemiddeld 1540 m3 en 3380 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De data die je invult beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle contracten check jij voorwaarden over oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Evelette, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele leverancier tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.luminus.be en ook www.eni.com. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Evelette


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €345 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigadvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigtip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Evelette. Zodanig ben je het voordeligst uit. Alleen, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Evelette. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt de aanstaande energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Ebem. Hierna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Evelette vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Evelette en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Evelette

Veel energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Evelette. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Evelette vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Ohey kennen we verscheidene opdrachten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5350. In de regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Watz prijzen april 2024.