Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jallet

Snel energie vergelijken in Jallet? Via energiehunter.be check je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Watz en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Jallet voor jou de beste prijs heeft. Tevens lees je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld onderwerpenen vaste en variabele tarieven. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ohey
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Jallet?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Jallet. Dit loopt van Antargaz tot en met Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 tellen we ruim 20 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jallet is op dit moment? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Jallet, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties maken in de tarievenvergelijker zoek je simpel en snel een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Jallet

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Jallet heet Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ohey valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Jallet

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ohey
 • CV Merk: Elco
 • Aandeel duurzaam: 23,00%
 • Postcodegebied: 5354
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1780 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-jallet

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Jallet is dat gemiddeld 1560 m3 en nog eens 3400 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een lijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van elk pakket tref je data aangaande herkomst energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Jallet, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte korting beschikbaar? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de aanbieder. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Jallet


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €380 opleveren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Jallet. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Jallet. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt de betreffende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of Ebem. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Jallet vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Jallet en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Jallet

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren momenteel groene stroom in Jallet. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Jallet vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Ohey zien we allerlei projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5354. In deze regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Poweo prijzen april 2024.