Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Natoye

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Natoye? Door gebruik te maken van energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle grote bedrijven zoals Engie en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Natoye de beste deal heeft! Bovendien check je via onze vergelijker belangrijke informatie over zaken zoals energiegebruik in de regio en tips om te besparen op energie. Tevens geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hamois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 400,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Natoye?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Natoye. Dit loopt van Lampirus tot en met Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Ideg. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Natoye is voor jouw verbruik? Geef snel de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij onze energie achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Natoye, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Via filteren in de Energiehunter detecteer jij probleemloos een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Natoye

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Natoye heet Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hamois wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Natoye

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hamois
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene energie: 23,10%
 • Centrale postcode: 5360
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1790 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-natoye

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Natoye is dat gemiddeld 1565 m3 en 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In de regel loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een opsomming met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van alle pakketten tref je details met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Natoye, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de leverancier. Onder andere www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Natoye


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €255 bonus betekenen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktische tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigtip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Natoye. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En misschien beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland werkt het zo: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Natoye. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de betreffende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem de beste maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of Comfort Energy. Bij de volgende stap selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Natoye vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Natoye en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Natoye

Veel aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Natoye. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Natoye vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Hamois onderscheiden we steeds meer acties volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5360. In deze regio kan je wellicht heel gunstig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz prijzen april 2024.