Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Verlée

Eenvoudig energie vergelijken in Verlée? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders. Voorbeelden zijn OCTA+ en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Verlée de laagste prijs biedt. Voorts check je op energiehunter.be uitgebreide info over items als o.a. tarieven van energie * gas en zakelijke energie. Daarnaast komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Havelange
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 410,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Verlée?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Verlée. Van Essent tot aanbieders zoals Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Aieg. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Verlée voor jou is? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Via onze handige vergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Verlée, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in de prijzenvergelijker detecteer jij moeiteloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Verlée

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Online account

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van maatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Verlée betreft Aieg. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Havelange wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Verlée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Havelange
 • Populaire CV: Cenvax
 • Aandeel groen: 24,10%
 • Postcode: 5370
 • Mazout: 1890 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-verlee

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Verlée is dat gemiddeld 1410 m3 en 3455 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal loont het om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zie je info m.b.t. soort energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Verlée, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een interessante leverancier beschikbaar? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.ebem.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Verlée


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €250 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaaradvies 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Verlée. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In de regel worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Verlée. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de betreffende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Verlée vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Verlée en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Verlée

Het gros van de leveranciers bieden momenteel groene stroom in Verlée. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Verlée vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Havelange onderscheiden we verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5370. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Elegant.