Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Porcheresse

Op je gemak energie vergelijken in Porcheresse? Geholpen door onze website check je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Porcheresse de scherpste prijs kan bieden. Tevens tref je op energiehunter.be handige informatie over zaken als bijvoorbeeld onderwerpenen concrete energiebespaartips. Daarbij verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Havelange
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 480,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Porcheresse?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Porcheresse. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment tellen we ruim 20 providers. Zij gebruiken allen het net van Aieg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Porcheresse is in april 2024? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de vergelijkingstool bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Porcheresse, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v keuzes in de Energiehunter achterhaalt men simpel en snel een energieproduct dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Porcheresse

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Porcheresse heet Aieg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Havelange valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Porcheresse

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Havelange
 • Populair merk: Brotje
 • Groene energie: 24,00%
 • Hoofdpostcode: 5370
 • Verbruik stookolie: 1880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-porcheresse

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Porcheresse ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 & 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Bij elk abonnement lees je gegevens als soort stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Porcheresse, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede actie in het lijstje? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.energie2030.be en www.zeno.be. Jouw aanstaande energie-partij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Porcheresse


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €395 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktische tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktisch advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Porcheresse. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Vaak vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Porcheresse. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of ZENO. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Porcheresse vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Porcheresse en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Porcheresse

De meeste organisaties leveren op dit moment groene stroom in Porcheresse. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Porcheresse vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Havelange zien we nogal wat stappen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5370. In deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy.