Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jeneffe

Meteen energie vergelijken in Jeneffe? Middels de energievergelijker achterhaal je moeiteloos alle erkende leveranciers als Watz en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Jeneffe de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je op deze pagina belangrijke info over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Havelange
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende aanbieders in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 315,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Jeneffe?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Jeneffe. Dat gaat van Lampirus tot en met Watz, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jeneffe is op dit moment? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energiehunter tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Jeneffe, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker detecteert men eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Jeneffe

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Jeneffe betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Havelange valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Jeneffe

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Havelange
 • CV Merk: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 23,90%
 • Centrale postcode: 5370
 • Mazout: 1870 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-jeneffe

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Jeneffe gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1400 m3 en 3445 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het verstandig om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder contract tref jij details als type stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Jeneffe, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede korting gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.eni.com. De gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Jeneffe


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €390 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktisch advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigtip 5: laat lichten niet onnodig branden

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Jeneffe. Zodoende is de besparing het grootst. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Jeneffe. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je aanstaande energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste partij. Denk aan OCTA+, Essent en Watz. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Jeneffe vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Jeneffe en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Jeneffe

Een aanzienlijk deel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Jeneffe. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Jeneffe vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Havelange bestaan er tegenwoordig steeds meer projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5370. In de regio kan je vaak relatief goedkoop meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Lampirus.