Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Havelange

Direct energie vergelijken in Havelange? Dankzij energiehunter.be check je snel en simpel alle beschikbare aanbieders als o.a. Essent & Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Havelange voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vergaar je via de Energiehunter uitgebreide info over onderwerpen als bijv. overstappen en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Havelange
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 245,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Havelange?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Havelange. Van Poweo tot OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Aieg. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke bedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Havelange is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze prijzencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Havelange, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door keuzes in de prijzenvergelijker achterhaalt men probleemloos een contract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Havelange

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Havelange is Aieg. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Havelange valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Havelange

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Havelange
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 0,28%
 • Centrale postcode: 5370
 • Mazout: 1690 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-havelange

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Onder andere het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Havelange is dat gemiddeld 1570 m3 en 3380 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder pakket bekijk je specificaties als soort stroom/gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Havelange, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie beschikbaar? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be en ook www.antargaz.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Havelange


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €350 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktische tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktisch advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Havelange. Zodoende bespaar je het meeste geld. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Havelange. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je betreffende aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste leverancier. Bedrijven als Luminus, ENGIE + Elegant. Tevens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Havelange vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Havelange en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Havelange

Het merendeel van de maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Havelange. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Havelange vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Havelange onderscheiden we meerdere plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5370. In deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant.


Alle plaatsen in deze gemeente