Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Miécret

Snel online energie vergelijken in Miécret? Met behulp van de Energiehunter tref je overzichtelijk alle bekende leveranciers zoals Essent & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Miécret de laagste prijs biedt. Daarnaast check je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Verder bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Havelange
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Miécret?

We zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Miécret. Dat gaat van Engie tot een speler als Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 20 energie aanbieders. Zij gebruiken allen de leidingen van Aieg. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke organisaties je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Miécret is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Miécret, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filters in de Energiehunter detecteer jij gemakkelijk een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Miécret

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Online account
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Miécret betreft Aieg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Havelange wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Miécret

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Havelange
 • CV Merk: Fasto
 • Groene energie: 24,40%
 • Postcode: 5376
 • Aantal mazout liters: 1920 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-miecret

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Miécret gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 en nog eens 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Veelal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle populaire aanbieders + contracten. Bij elk pakket tref je details aangaande soort energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Miécret, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Zoals www.lampiris.be of www.ebem.be. Jouw aanstaande energie-partij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Miécret


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €345 winst geven. Echter, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bieden wij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktische tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktische tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Miécret. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En misschien beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Miécret. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verwerkt jouw nieuwe organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste energieaanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE + Eni. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Je nieuwe energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Miécret vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Miécret en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Miécret

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Miécret. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Neem dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Miécret vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Havelange zien we allerlei activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5376. In deze plaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Engie contract.