Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Flostoy

Eenvoudig energie vergelijken in Flostoy? Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je supersnel alle relevante energie aanbieders zoals Eneco en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Flostoy prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je op deze website praktische informatie over thema’s zoals maatschappijen en verschillende contracttypes. Daarnaast geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Havelange
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvennaast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 350,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Flostoy?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Flostoy. Van Lampirus tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag zijn het zo’n 20 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen het netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Flostoy voor jou is? Vul gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de vergelijkingstool vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Flostoy, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van filteren in onze vergelijker checken jullie probleemloos een contract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Flostoy

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Flostoy betreft Ideg. De tarieven voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Havelange is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Flostoy

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Havelange
 • Populaire CV: Baxi
 • Groene energie: 23,80%
 • Centrale postcode: 5370
 • Mazout: 1860 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-flostoy

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Flostoy gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1600 m3 en 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Omtrent contracten kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het voordeliger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder abonnement bekijk jij gegevens zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Flostoy, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige actie tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. O.a. www.energie2030.be of www.trevion.be. De gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Flostoy


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €350 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Flostoy. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Veelal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Flostoy. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw gekozen gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook ZENO. Ook beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Flostoy vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Flostoy en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Flostoy

Een aanzienlijk deel van de aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Flostoy. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Flostoy vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Havelange zien we meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5370. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Watz.