Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baillonville

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Baillonville? Aan de hand van de Energiehunter doorzoek je supersnel alle relevante energie aanbieders als bijv. Watz & Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Baillonville het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts tref je via de Energiehunter handige informatie over zaken als o.a. verschillende gasregio’s en vaste of variabele tarieven. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Somme-Leuze
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Baillonville?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Baillonville. Dat gaat van Lampirus tot en met Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Aieg. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke aanbieders actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baillonville voor jou is? Geef gelijk de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Baillonville, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in onze vergelijker vinden jullie moeiteloos een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Baillonville

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Baillonville is Aieg. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Somme-Leuze is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Baillonville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Somme-Leuze
 • CV ketel: Ferroli
 • Aandeel groen: 24,50%
 • Postcodegebied: 5377
 • Aantal mazout liters: 1930 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-baillonville

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Baillonville gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1430 m3 plus 3475 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Al deze zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak kan het uit om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen achterhaal je info als type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Baillonville, en de eventuele korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige prijsaanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energie-onderneming. Zoals www.luminus.be en www.ebem.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Baillonville


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €365 besparen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Baillonville. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Baillonville. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw toekomstige energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste partij. Denk aan Eneco, Lampiris en Ecopower. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum van het contract. De betreffende organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Baillonville vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Baillonville en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Baillonville

Bijna alle bedrijven ondersteunen ondertussen groene stroom in Baillonville. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Baillonville vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Somme-Leuze kennen we diverse activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5377. In deze buurt kan je steeds vaker heel gunstig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Essent contract.