Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bonsin

Zonder problemen energie vergelijken in Bonsin? Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je snel en simpel alle erkende maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie en Poweo. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Bonsin de laagste prijs biedt. Tevens vergaar je via onze vergelijker praktische informatie over items zoals het ideale overstapmoment en vaste of variabele tarieven. Daarbij komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Somme-Leuze
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke providers vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 340,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bonsin?

We zien enorm veel energieleveranciers in Bonsin. Dat gaat van Lampirus tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 40 organisaties. Deze gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Aieg. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bonsin is voor jouw situatie? Voer hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Bonsin, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in de vergelijkingstool check je moeiteloos een overeenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bonsin

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Online account
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bonsin heet Aieg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Somme-Leuze valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Bonsin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Somme-Leuze
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 24,60%
 • Hoofdpostcode: 5377
 • Aantal mazout liters: 1940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-bonsin

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Bonsin gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1435 m3 plus 3480 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben invloed op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke energie aanbieders. Van alle abonnementen zoek jij voorwaarden over type energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Bonsin, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende korting gecheckt? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.energie2030.be + www.wasewind.be. De nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bonsin


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 korting realiseren. Desondanks, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be vind jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktisch advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Bonsin. Daarna betaal je het minst voor je energie. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bonsin. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw aanstaande aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare partij. Denk aan Luminus, ENGIE + Poweo. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Middels deze website tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bonsin vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bonsin en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bonsin

Het gros van de energieleveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Bonsin. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Bonsin vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Somme-Leuze zijn er diverse acties binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5377. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer zeer betaalbaar meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Eneco contract.