Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heure

Meteen energie vergelijken in Heure? Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Eneco & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Heure de scherpste prijs kan bieden. Tevens lees je op deze website handige informatie over topics als energiebelastingen en handige bespaartips. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Somme-Leuze
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 355,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Heure?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Heure. Van Engie tot aanbieders zoals OCTA+, de keuze is enorm. Op dit moment kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Aieg. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heure is voor jouw verbruik? Voer vlug de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energiehunter vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Heure, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van de keuzevakjes in onze vergelijker checken jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Heure

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Heure is Aieg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Somme-Leuze is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Heure

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Somme-Leuze
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Groene energie: 24,70%
 • Hoofdpostcode: 5377
 • Aantal mazout liters: 1950 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-heure

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Heure gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1440 m3 en 3485 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Gewoonlijk loont het om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk abonnement achterhaal je voorwaarden over oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Heure, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de onderneming. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.poweo.be. De gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Heure


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €335 winst geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaartip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktisch advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Heure. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Heure. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je aankomende energiemaatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE of natuurlijk Belpower. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels de energievergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Heure vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Heure en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Heure

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Heure. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Heure vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Somme-Leuze bestaan er verscheidene initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5377. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van OCTA+ contract.