Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tillier

Op je gemak energie vergelijken in Tillier? Geholpen door energiehunter.be tref je moeiteloos alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Essent & Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Tillier het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je via de Energiehunter handige info over topics zoals wat een geschikt overstapmoment is en de slimme meter. Bovendien verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fernelmont
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 420,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Tillier?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Tillier. Dat loopt uiteen van Poweo tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tillier is voor jouw verbruik? Vul direct jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een storing, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! D.m.v de energiehunter vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Tillier, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties in onze vergelijker achterhaal jij simpel en snel een contract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Tillier

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net rekent weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Tillier heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Fernelmont wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Tillier

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fernelmont
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel groen: 26,20%
 • Centrale postcode: 5380
 • Verbruik stookolie: 2100 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-tillier

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Tillier gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1515 m3 + 3345 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Inzake contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk pakket zie je info met betrekking tot herkomst van stroom en gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Tillier, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire prijsaanbieding gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Zoals www.lampiris.be + www.belpower.be. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Tillier


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €290 bonus betekenen. Echter, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktisch advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaaradvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Tillier. Zodanig is de besparing het grootst. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in de basis: langlopende contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Tillier. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw gekozen energie-aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste maatschappij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Elegant. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van deze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Tillier vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Tillier en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Tillier

Bijna alle energieleveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Tillier. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Tillier vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Fernelmont bestaan er tegenwoordig allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5380. In deze regio kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Watz tarieven.