Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Anseremme

Meteen energie vergelijken in Anseremme? Dankzij energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle interessante bedrijven als Luminus en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Anseremme de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vind je via onze vergelijker handige informatie over onderwerpen zoals maatschappijen en salderen. Daarnaast bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dinant
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Anseremme?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Anseremme. Dit loopt van Eneco tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 energieleveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Anseremme voor jou is? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Anseremme, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filteren in onze vergelijker ontdekt men moeiteloos een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Anseremme

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Anseremme heet Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Dinant is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Anseremme

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Dinant
 • CV Merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 26,30%
 • Postcodegebied: 5500
 • Aantal mazout liters: 2110 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-anseremme

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Anseremme is dit gemiddeld zo’n 1520 m3 en 3350 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende energieleveranciers. Van ieder abonnement zie je specificaties aangaande herkomst energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Anseremme, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieder beschikbaar? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.ecopower.be. De betreffende aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Anseremme


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €300 korting realiseren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktisch advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Anseremme. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Anseremme. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert je aankomende aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste aanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE + Comfort Energy. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Anseremme vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Anseremme en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Anseremme

Tal van maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Anseremme. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Anseremme vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Dinant zijn er nogal wat projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5500. In deze plaats kan je vaak zeer betaalbaar meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Lampirus tarieven.