Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Furfooz

Meteen energie vergelijken in Furfooz? Geholpen door de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle interessante leveranciers als bijvoorbeeld Essent & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Furfooz voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je op deze pagina uitgebreide info over onderwerpen als verschillende gasregio’s en uitleg over jouw energierekening. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dinant
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 335,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Furfooz?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Furfooz. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. In mei 2024 zijn het zo’n 25 aanbieders. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Furfooz is voor jouw situatie? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de vergelijkingstool ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Furfooz, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van filters in de prijzenvergelijker detecteert men gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Furfooz

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Positieve energie

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Furfooz betreft Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Dinant valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Furfooz

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Dinant
 • Populaire CV: Baxi
 • Groene energie: 26,80%
 • Hoofdpostcode: 5500
 • Verbruik stookolie: 2160 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-furfooz

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Furfooz bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1545 m3 en nog eens 3375 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het verstandig om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij elk contract vind je details zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Furfooz, en de eventuele korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.zeno.be. Jouw aanstaande maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Furfooz


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €350 bonus betekenen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand bekijk jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Furfooz. Zo is de besparing het grootst. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Meestal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En misschien is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Furfooz. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert de betreffende leverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Denk aan OCTA+, Essent + Comfort Energy. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Furfooz vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Furfooz en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Furfooz

Het gros van de maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Furfooz. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Furfooz vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Dinant onderscheiden we steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5500. In deze regio kan je wellicht extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Engie abonnement.