Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sorinnes

Zonder problemen energie vergelijken in Sorinnes? Met behulp van onze vergelijker ontdek je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders zoals OCTA+ & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Sorinnes de laagste prijs hanteert. Voorts tref je via de energievergelijker uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld verbruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Bovendien bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dinant
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 200,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sorinnes?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sorinnes. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op het net van Ideg. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sorinnes is op dit moment? Voer direct jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Via de energievergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sorinnes, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in de tool ontdek je probleemloos een energie-abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sorinnes

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Sorinnes heet Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Dinant wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Sorinnes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Dinant
 • Populaire CV: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 27,10%
 • Postcodegebied: 5503
 • Verbruik stookolie: 2190 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-sorinnes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Sorinnes ligt dit gemiddeld op 1560 m3 plus 3390 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van alle pakketten vind je details aangaande type energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sorinnes, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieder gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.aspiravi.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sorinnes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €395 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna lees je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Sorinnes. In dat geval is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En soms beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sorinnes. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verzorgt jouw nieuwe energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en ook Comfort Energy. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sorinnes vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sorinnes en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Sorinnes

De meeste organisaties leveren op dit moment groene stroom in Sorinnes. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Sorinnes vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Dinant bestaan er tegenwoordig diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5503. In de regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van OCTA+ abonnement.