Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Anthée

Zonder problemen energie vergelijken in Anthée? Aan de hand van onze website vind je probleemloos alle interessante energie aanbieders als Essent en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Anthée prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je via onze vergelijker praktische informatie over onderwerpen zoals het ideale overstapmoment en concrete energiebespaartips. Voorts verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Onhaye
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Anthée?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Anthée. Dat loopt uiteen van Eneco tot Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de leidingen van Ideg. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Anthée is? Geef vlug jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Anthée, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een contract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Anthée

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De condities van energie-aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Anthée betreft Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Onhaye is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Anthée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Onhaye
 • CV ketel: Faber
 • Aandeel groen: 27,30%
 • Hoofdpostcode: 5520
 • Verbruik stookolie: 2210 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-anthee

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Anthée is dat gemiddeld 1570 m3 + 3400 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Aangaande contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Meestal loont het om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle interessante energiebedrijven. Bij elk pakket vind je info aangaande herkomst energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Anthée, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of www.belpower.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Anthée


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €280 besparen. Desondanks, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters profiteer je van 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: neem tochtweringen
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigadvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Anthée. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Anthée. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de nieuwe gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energieleverancier. Zoals Eneco, Lampiris of Watz. Vervolgens bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Anthée vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Anthée en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Anthée

Het gros van de maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Anthée. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies dan de selectie “Groen uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Anthée vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Onhaye zien we meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5520. In deze plaats kan je vaak tegen een gunstig tarief participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Mega abonnement.