Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Falaën

Eenvoudig energie vergelijken in Falaën? Via onze website achterhaal je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders als Watz en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Falaën de beste deal heeft! Daarnaast vergaar je via de Energiehunter belangrijke info over topics als o.a. leveranciers en slimme thermostaten. Daarbij geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Onhaye
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Falaën?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Falaën. Dat loopt van Lampirus tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag tellen we ruim 35 energieleveranciers. Zij maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Falaën voor jou is? Vul hierna de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de vergelijkingstool ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Falaën, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Via de keuzevakjes in de tarievenvergelijker ontdekken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Falaën

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de tarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Falaën heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Onhaye is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Falaën

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Onhaye
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene stroom: 27,50%
 • Postcodegebied: 5522
 • Aantal mazout liters: 2230 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-falaen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Falaën gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1580 m3 & 3410 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle populaire energie aanbieders. Van ieder pakket bekijk jij specificaties aangaande soort stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Falaën, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw toekomstige leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Falaën


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €325 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina bieden wij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktische tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Falaën. In dat geval bespaar je het meeste geld. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Falaën. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de betreffende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Zoals Eneco, ENGIE en Ebem. Ook kies je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Falaën vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Falaën en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Falaën

Een aanzienlijk deel van de bedrijven leveren onderhand groene stroom in Falaën. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Falaën vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Onhaye zien we verscheidene stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5522. In de regio kan je vaak met financiële bonussen meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Lampirus abonnement.