Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mont

Meteen energie vergelijken in Mont? Via energiehunter.be tref je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven als bijv. Mega & Poweo. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Mont voor jou de beste prijs heeft. Verder bekijk je op onze website belangrijke informatie over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en variabele of vaste tarieven. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Yvoir
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Mont?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Mont. Van Poweo tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 35 leveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de leidingen van Ideg. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mont is in april 2024? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Middels onze prijzencheck check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Mont, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. D.m.v jouw input in de tarievenvergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een product dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Mont

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Online account
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder heeft weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Mont is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Yvoir is de aardgas netbeheerder Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Mont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Yvoir
 • CV Merk: Watts
 • Groene stroom: 28,40%
 • Hoofdpostcode: 5530
 • Mazout: 2320 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-mont

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Mont is dat gemiddeld 1420 m3 en 3455 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Normaal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle erkende aanbieders van energie. Van ieder abonnement tref je details m.b.t. type energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Mont, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante korting beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.essent.be en www.poweo.be. Jouw aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Mont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €370 korting realiseren. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Mont. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Mont. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste maatschappij. Zoals Luminus, Essent + Elegant. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mont vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Mont en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Mont

Het merendeel van de energiemaatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Mont. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene energie uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Mont vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Yvoir zien we allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5530. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Luminus afsluiten.