Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Spontin

Eenvoudig energie vergelijken in Spontin? Door gebruik te maken van energiehunter.be doorzoek je supersnel alle relevante aanbieders als o.a. Essent en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Spontin het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je op deze website uitgebreide informatie over items als de overstapservice en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Yvoir
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenbij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 390,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Spontin?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Spontin. Dat loopt van Eneco tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen het netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Spontin is voor jouw situatie? Geef eenvoudig de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v de vergelijkingstool check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Spontin, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via filters in de Energiehunter vindt men probleemloos een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Spontin

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Spontin betreft Ideg. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Yvoir is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Spontin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Yvoir
 • CV ketel: ACV
 • Groene energie: 28,60%
 • Centrale postcode: 5530
 • Verbruik stookolie: 2340 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-spontin

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinfo. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Spontin is dat gemiddeld 1430 m3 + 3465 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Veelal is het slim om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle abonnementen lees je specificaties aangaande type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Spontin, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be + www.eneco.be. De nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Spontin


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €320 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: isoleer CV-leidingen
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktisch advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Spontin. Daarna bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Spontin. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de aankomende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en neem de beste energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, Lampiris of natuurlijk Energie 2030. Vervolgens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Spontin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Spontin en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Spontin

Het gros van de leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Spontin. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene stroom uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Spontin vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Yvoir bestaan er tegenwoordig nogal wat stappen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5530. In de regio kan je soms relatief goedkoop meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Watz afsluiten.