Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Purnode

Zonder problemen energie vergelijken in Purnode? Met behulp van onze vergelijker vergelijk je supersnel alle erkende maatschappijen als bijv. Luminus & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Purnode de laagste prijs hanteert. Ook bekijk je op energiehunter.be waardevolle info over thema’s zoals overstappen en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Yvoir
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 460,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Purnode?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Purnode. Dat loopt uiteen van Essent tot en met Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Purnode voor jou is? Voer snel je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij de energiehunter achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Purnode, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van selecties in onze vergelijker vinden jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Purnode

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Purnode betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Yvoir is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Purnode

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Yvoir
 • CV ketel: Weishaupt
 • Aandeel groen: 28,50%
 • Centrale postcode: 5530
 • Mazout verbruik: 2330 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-purnode

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Onder andere omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Purnode ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 en 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze details beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Bij alle pakketten vind jij voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Purnode, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede leverancier gevonden? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of www.trevion.be. De nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Purnode


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €340 bonus betekenen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bieden wij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Purnode. Zodanig is de besparing het grootst. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Purnode. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw geselecteerde maatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bedrijven als Luminus, ENGIE en ook Watz. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Purnode vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Purnode en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Purnode

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Purnode. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de selectie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Purnode vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Yvoir onderscheiden we nogal wat opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5530. In deze regio kan je soms met financiële bonussen meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Mega afsluiten.