Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Focant

Snel online energie vergelijken in Focant? Dankzij de Energiehunter vind je gemakkelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als Essent en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Focant het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vind je op deze pagina waardevolle informatie over thema’s als verschillende gasregio’s en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 215,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Focant?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in Focant. Van Lampirus tot aan Luminus, de keuze is enorm. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via de infrastructuur van Ideg. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Focant is in april 2024? Vul direct de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de vergelijkingstool tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Focant, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filters in de vergelijkingstool ontdekken jullie eenvoudig een contract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Focant

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Focant heet Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beauraing valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Focant

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • CV Merk: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 33,90%
 • Postcodegebied: 5572
 • Gem. mazout: 2870 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-focant

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Focant ligt dit gemiddeld op 1490 m3 en 3300 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle interessante leveranciers en contracten. Bij elk contract vind je data aangaande type energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Focant, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Focant


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €300 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers vinden: regel jaarlijks het overstappen in Focant. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Let op, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Vaak vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Focant. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt jouw gekozen energieleverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of natuurlijk Elegant. Vervolgens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Focant vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Focant en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Focant

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Focant. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Focant vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Beauraing onderscheiden we vele projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5572. In deze regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Antargaz diensten.