Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wiesme

Meteen energie vergelijken in Wiesme? Via de Energiehunter vergelijk je overzichtelijk alle bekende maatschappijen als Mega & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Wiesme prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je op energiehunter.be waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld verbruik in de regio en salderen. Daarnaast verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 320,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wiesme?

Wij zien meer en meer energieleveranciers in Wiesme. Dit varieert van Eneco tot bijvoorbeeld Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wiesme is voor jouw verbruik? Vul vlug de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze prijzencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Wiesme, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filters in de vergelijkingstool ontdek je zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wiesme

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Wiesme heet Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Beauraing wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Wiesme

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • CV Merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 33,80%
 • Postcode: 5571
 • Aantal mazout liters: 2860 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-wiesme

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Wiesme ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 en 3510 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze factoren zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Veelal is het verstandig om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder abonnement check je details m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Wiesme, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een populaire kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de maatschappij. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Wiesme


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €345 winst geven. Toch, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna check jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigtip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Wiesme. Zodanig ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En eventueel beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wiesme. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je toekomstige organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste maatschappij. Onder andere Luminus, Essent en Wase Wind. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Wiesme vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wiesme en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Wiesme

Een groot deel van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Wiesme. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Wiesme vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Beauraing zien we steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5571. In de regio kan je vaak extra voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Poweo diensten.