Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vresse-Sur-Semois

Direct energie vergelijken in Vresse-Sur-Semois? Dankzij onze vergelijker achterhaal je gemakkelijk alle interessante energie aanbieders als bijv. Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Vresse-Sur-Semois voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vresse-Sur-Semois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Vresse-Sur-Semois?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Vresse-Sur-Semois. Van Antargaz tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vresse-Sur-Semois is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Vresse-Sur-Semois, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in de energievergelijker checken jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vresse-Sur-Semois

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Positieve energie

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Vresse-Sur-Semois heet Ideg. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Vresse-Sur-Semois is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Vresse-Sur-Semois

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Vresse-Sur-Semois
 • CV ketel: Weishaupt
 • Groene stroom: 0,288%
 • Hoofdpostcode: 5550
 • Verbruik Mazout: 1770 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-vresse-sur-semois

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Vresse-Sur-Semois gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 + 3420 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Dit alles hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket bekijk je info zoals soort energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vresse-Sur-Semois, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire korting gevonden? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Zoals www.luminus.be of www.wasewind.be. Jouw toekomstige energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Vresse-Sur-Semois


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €365 winst geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina tref jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigadvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Vresse-Sur-Semois. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Vresse-Sur-Semois. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je aankomende aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste aanbieder. Bedrijven als Luminus, Essent + Wase Wind. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Je aankomende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze website vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Vresse-Sur-Semois vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Vresse-Sur-Semois en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Vresse-Sur-Semois

Veel maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Vresse-Sur-Semois. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Vresse-Sur-Semois vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Vresse-Sur-Semois zien we verscheidene acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5550. In deze buurt kan je meer en meer heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Mega contract.


Alle plaatsen in deze gemeente