Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Membre

Meteen energie vergelijken in Membre? Via de Energiehunter check je overzichtelijk alle grote aanbieders als bijvoorbeeld Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Membre voor jou de beste prijs heeft. Ook verzamel je via de energievergelijker praktische info over onderwerpen zoals energieaansluitingen en duurzame verwarmingsbronnen. Ook geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vresse-Sur-Semois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 285,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Membre?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Membre. Dat loopt van Poweo tot aan Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig tellen we ruim 35 providers. Zij lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Membre is op dit moment? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Dankzij onze energie ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Membre, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in de tarievenvergelijker vindt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Membre

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van bedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Membre is Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Vresse-Sur-Semois is de aardgas netbeheerder Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Membre

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Vresse-Sur-Semois
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene stroom: 30,50%
 • Postcode: 5550
 • Verbruik stookolie: 2530 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-membre

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Membre ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 plus 3345 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben effect op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contractduur kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In de regel kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Bij alle contracten bekijk jij voorwaarden m.b.t. soort energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Membre, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieder gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Onder andere www.luminus.be en www.antargaz.be. De door jou gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Membre


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €350 voordeel geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op deze pagina vind jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaaradvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaartip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts vinden: maak een sport van het overstappen in Membre. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Membre. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt jouw nieuwe gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe maatschappij. Zoals OCTA+, Lampiris of natuurlijk Ebem. Bij de volgende stap bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze vergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Membre vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Membre en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Membre

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Membre. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Membre vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Vresse-Sur-Semois onderscheiden we vele acties met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5550. In deze omgeving kan je wellicht relatief goedkoop meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Essent mei 2024.