Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Laforêt

Eenvoudig energie vergelijken in Laforêt? Door gebruik te maken van energiehunter.be doorzoek je moeiteloos alle bekende energieleveranciers. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Laforêt voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je op onze website bruikbare informatie over onderwerpen als het ideale overstapmoment en vaste en variabele tarieven. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vresse-Sur-Semois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Laforêt?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Laforêt. Van Engie tot aanbieders zoals Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 bedrijven. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Laforêt is op dit moment? Vul direct de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze handige vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Laforêt, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Dankzij selecties in onze vergelijker achterhaalt men eenvoudig een energiecontract dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Laforêt

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Laforêt is Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Vresse-Sur-Semois wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Laforêt

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Vresse-Sur-Semois
 • CV ketel: Fasto
 • Groene stroom: 30,40%
 • Postcodegebied: 5550
 • Verbruik stookolie: 2520 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-laforet

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Laforêt is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 & 3340 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement zie je gegevens over herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Laforêt, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Laforêt


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €380 besparen. Echter, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigadvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaartip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Laforêt. Zo bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Laforêt. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw aanstaande energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE of natuurlijk Energy People. Hierna beslis je over de startdatum van het abonnement. Je aanstaande energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door deze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Laforêt vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Laforêt en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Laforêt

De meeste energiemaatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Laforêt. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Laforêt vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Vresse-Sur-Semois zien we steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5550. In deze omgeving kan je wellicht vrij voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Engie mei 2024.