Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heer

Op je gemak energie vergelijken in Heer? Door gebruik te maken van deze website vind je gemakkelijk alle erkende energiebedrijven als bijvoorbeeld Luminus en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Heer de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s zoals verschillende gasregio’s en info over een energieneutrale woning. Verder vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hastière
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Heer?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Heer. Dit varieert van Lampirus tot een speler als OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heer is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze tarievencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Heer, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Middels filteren in de Energiehunter achterhaal jij zonder problemen een energie-abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Heer

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Heer heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Hastière valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Heer

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hastière
 • Populaire CV: Baxi
 • Aandeel groen: 29,80%
 • Hoofdpostcode: 5543
 • Verbruik Mazout: 2460 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-heer

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Heer is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 & 3310 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het slim om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante energieleveranciers. Bij elk pakket achterhaal je gegevens aangaande type stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Heer, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energieleverancier. O.a. www.luminus.be + www.eneco.be. De door jou gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Heer


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €380 rendement bieden. Evenwel, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Heer. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Heer. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt de aankomende energie-organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste aanbieder. Zoals OCTA+, Lampiris of Ecopower. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.wasewind.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Heer vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Heer en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Heer

Het gros van de maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Heer. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Heer vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Hastière bestaan er nogal wat stappen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5543. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Watz overstappen.