Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hermeton-Sur-Meuse

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hermeton-Sur-Meuse? Geholpen door www.energiehunter.be vind je eenvoudig alle bekende aanbieders als OCTA+ en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Hermeton-Sur-Meuse de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je op onze website uitgebreide informatie over zaken als bijv. energiegebruik in de regio en tips om te besparen op energie. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hastière
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende leveranciersonder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 485,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hermeton-Sur-Meuse?

We zien steeds meer energieleveranciers in Hermeton-Sur-Meuse. Van Poweo tot aan Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hermeton-Sur-Meuse is voor jouw verbruik? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Hermeton-Sur-Meuse, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v jouw input in de tool detecteer jij probleemloos een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hermeton-Sur-Meuse

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er diverse beheerders diensten leveren. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hermeton-Sur-Meuse heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hastière valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Hermeton-Sur-Meuse

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hastière
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 29,40%
 • Hoofdpostcode: 5540
 • Verbruik Mazout: 2420 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-hermeton-sur-meuse

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Hermeton-Sur-Meuse is dat gemiddeld 1470 m3 en nog eens 3505 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. In de regel is het voordeliger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle pakketten check je data zoals soort stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hermeton-Sur-Meuse, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de onderneming. Bijv. www.engie.be en www.zeno.be. Jouw toekomstige energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hermeton-Sur-Meuse


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €265 voordeel geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigtip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hermeton-Sur-Meuse. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie werkt het zo: langlopende contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Hermeton-Sur-Meuse. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je aanstaande gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare maatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE of Antargaz. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere onkosten en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hermeton-Sur-Meuse vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hermeton-Sur-Meuse en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Hermeton-Sur-Meuse

De meeste energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Hermeton-Sur-Meuse. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Hermeton-Sur-Meuse vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Hastière onderscheiden we allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5540. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco overstappen.