Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hastière-Lavaux

Snel online energie vergelijken in Hastière-Lavaux? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je snel en simpel alle relevante bedrijven als o.a. Eneco & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Hastière-Lavaux de beste deal heeft! Daarnaast lees je via onze vergelijker nuttige info info over zaken zoals energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hastière
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 335,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hastière-Lavaux?

We zien best veel energieleveranciers in Hastière-Lavaux. Dat loopt uiteen van Eneco tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 35 bedrijven. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de leidingen van Ideg. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke bedrijven er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hastière-Lavaux is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v de energiehunter achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Hastière-Lavaux, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in de tarievenvergelijker checkt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hastière-Lavaux

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Hastière-Lavaux is Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hastière valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Hastière-Lavaux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hastière
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel groen: 29,30%
 • Hoofdpostcode: 5540
 • Verbruik stookolie: 2410 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-hastiere-lavaux

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Hastière-Lavaux ligt dat gemiddeld op circa 1465 m3 en 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijszekerheid kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Normaliter is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen lees jij data als type stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Hastière-Lavaux, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante korting tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hastière-Lavaux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €270 opleveren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters tref je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Hastière-Lavaux. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Hastière-Lavaux. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je aanstaande maatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en Watz. Daarnaast bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hastière-Lavaux vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hastière-Lavaux en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Hastière-Lavaux

Tal van leveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Hastière-Lavaux. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan het filter “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Hastière-Lavaux vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Hastière bestaan er allerlei initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5540. In de regio kan je vaak vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Essent overstappen.