Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Denée

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Denée? Door gebruik te maken van onze vergelijker check je probleemloos alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Denée de laagste prijs hanteert. Voorts vergaar je via de energievergelijker praktische informatie over zaken als o.a. het ideale overstapmoment en salderen. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Anhée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 435,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Denée?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Denée. Dat loopt uiteen van Poweo tot en met Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 is het aanbod ongeveer 40 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Denée is die past bij jouw verbruik? Geef vlug de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze tarievencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Denée, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van keuzes in onze vergelijker zoekt men gemakkelijk een energieproduct dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Denée

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Denée betreft Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Anhée valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Denée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Anhée
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 28,90%
 • Hoofdpostcode: 5537
 • Mazout consumptie: 2370 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-denee

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Denée bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 en nog eens 3480 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De genoemde zaken beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracten kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder abonnement bekijk je specificaties aangaande herkomst energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Denée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede korting gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het bedrijf. Zoals www.lampiris.be en www.energypeople.be. De nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Denée


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €345 voordeel geven. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter tref je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: neem tochtweringen
 • Advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Denée. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Denée. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de betreffende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe energieleverancier. Zoals Eneco, Lampiris of natuurlijk Belpower. Hierna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Denée vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Denée en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Denée

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden onderhand groene stroom in Denée. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Denée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Anhée zien we meerdere projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5537. In deze buurt kan je wellicht heel gunstig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Elegant afsluiten.