Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waulsort

Snel online energie vergelijken in Waulsort? Geholpen door de energievergelijker vind je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als Watz & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Waulsort de laagste prijs hanteert. Daarbij bekijk je via de Energiehunter handige info over items als bijvoorbeeld energiebelastingen en concrete energiebespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hastière
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 475,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Waulsort?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Waulsort. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waulsort is? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de vergelijkingstool ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Waulsort, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker detecteren jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Waulsort

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Waulsort is Ideg. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hastière valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Waulsort

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hastière
 • CV Merk: Bosch
 • Groene stroom: 29,50%
 • Postcodegebied: 5540
 • Mazout consumptie: 2430 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-waulsort

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Waulsort is dit gemiddeld zo’n 1475 m3 en 3510 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Meestal loont het om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement bekijk je voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Waulsort, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante kortingsactie beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Bijv. www.essent.be en ook www.elegant.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Waulsort


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €390 korting realiseren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bekijk jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigadvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaaradvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaartip 5: Benut de pompschakelaar

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Waulsort. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Veelal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Waulsort. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de nieuwe energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Essent + ZENO. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aanstaande energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Waulsort vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Waulsort en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Waulsort

De meeste organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Waulsort. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Waulsort vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Hastière zijn er steeds meer plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5540. In deze buurt kan je steeds vaker extra voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook OCTA+ overstappen.