Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Blaimont

Gemakkelijk energie vergelijken in Blaimont? Door gebruik te maken van deze website check je overzichtelijk alle relevante leveranciers als bijv. Luminus en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Blaimont prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast check je op deze website praktische informatie over onderwerpen als energiegebruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hastière
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 345,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Blaimont?

Wij zien best veel energieleveranciers voorhanden in Blaimont. Dat loopt van Essent tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment zijn het zo’n 30 providers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blaimont voor jou is? Vul hierna de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze energie tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Blaimont, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via filters in de vergelijkingstool zoeken jullie moeiteloos een energiecontract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Blaimont

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Blaimont betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Hastière valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Blaimont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hastière
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel groen: 29,70%
 • Centrale postcode: 5542
 • Gem. mazout: 2450 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-blaimont

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinformatie. Dat betreft het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Blaimont is dit gemiddeld zo’n 1485 m3 en 3305 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle erkende leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement tref je specificaties als type stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Blaimont, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.poweo.be. De betreffende energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Blaimont


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €290 korting realiseren. Desondanks, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktische tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaartip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Advies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Blaimont. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap hanteren we: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Blaimont. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw aanstaande aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Aspiravi. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Blaimont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Blaimont en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Blaimont

De meeste energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Blaimont. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Blaimont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Hastière bestaan er allerlei plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5542. In deze buurt kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega overstappen.