Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chairière

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Chairière? Aan de hand van deze website ontdek je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Chairière de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast bekijk je op onze website belangrijke info over thema’s zoals energieproblemen en concrete energiebespaartips. Daarnaast vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vresse-Sur-Semois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 400,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Chairière?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Chairière. Van Poweo tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag is het aanbod ongeveer 20 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Ideg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chairière is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Via onze energie ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Chairière, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filteren in onze vergelijker achterhaal jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Chairière

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de kosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Chairière betreft Ideg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Vresse-Sur-Semois valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Chairière

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Vresse-Sur-Semois
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel duurzaam: 30,30%
 • Postcodegebied: 5550
 • Mazout verbruik: 2510 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh

Steden in de omgeving

energie-vergelijken-chairiere

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Chairière is dat gemiddeld 1515 m3 plus 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Wat betreft contracten zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van ieder contract lees jij info over herkomst energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Chairière, en de overstapbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieder gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energieleverancier. Onder andere www.essent.be of natuurlijk www.antargaz.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Chairière


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €250 bonus betekenen. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktische tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaartip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigtip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigtip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Chairière. Zo realiseer je de hoogste besparing. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Chairière. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw gekozen aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Lampiris of natuurlijk Elegant. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Chairière vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Chairière en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Chairière

Het merendeel van de energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Chairière. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Chairière vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Vresse-Sur-Semois zien we nogal wat opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5550. In deze omgeving kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Antargaz overstappen.