Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bohan

Direct energie vergelijken in Bohan? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Mega & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Bohan de beste deal heeft! Daarnaast vind je via onze vergelijker praktische info over zaken zoals energieaansluitingen en info over een energieneutrale woning. Voorts verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vresse-Sur-Semois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bohan?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Bohan. Dat gaat van Lampirus tot en met Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kun je kiezen uit circa 25 leveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen de leidingen van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bohan is voor jouw verbruik? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Via de energietarievenvergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bohan, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels jouw input in onze vergelijker zoeken jullie gemakkelijk een product dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bohan

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Online prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders verbonden zijn. Elke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bohan betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Vresse-Sur-Semois wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Bohan

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Vresse-Sur-Semois
 • Populaire CV: Chappee
 • Groene energie: 30,20%
 • Hoofdpostcode: 5550
 • Mazout: 2500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-bohan

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Bohan gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 + 3330 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Wat betreft abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Dikwijls is het gunstiger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote aanbieders van energie. Van alle pakketten vind jij gegevens zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Bohan, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie leverancier tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de aanbieder. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.belpower.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bohan


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €390 winst geven. Toch, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bohan. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Bohan. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert je toekomstige energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de voordeligste energieaanbieder. Bijv. Luminus, Lampiris of natuurlijk Energy People. Ook bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels onze website vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bohan vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bohan en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Bohan

De meeste maatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Bohan. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Bohan vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Vresse-Sur-Semois bestaan er tegenwoordig allerlei acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5550. In deze regio kan je meer en meer met financiële bonussen participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Poweo overstappen.