Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Agimont

Meteen energie vergelijken in Agimont? Door gebruik te maken van onze vergelijker check je overzichtelijk alle interessante maatschappijen zoals Engie & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Agimont de laagste prijs biedt. Daarbij vergaar je op deze pagina belangrijke info over topics als o.a. de netbeheerder en concrete energiebespaartips. Daarbij geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hastière
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 395,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Agimont?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Agimont. Dit varieert van Engie tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is enorm. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 organisaties. Zij nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Agimont is voor jouw situatie? Geef eenvoudig de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Agimont, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door middel van filters in de energievergelijker zoeken jullie probleemloos een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Agimont

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten organisaties en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Agimont betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Hastière wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Agimont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hastière
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel groen: 29,90%
 • Centrale postcode: 5544
 • Mazout verbruik: 2470 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-agimont

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinfo. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Agimont gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1495 m3 & 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De genoemde zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Rondom looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel loont het om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle pakketten bekijk jij info over soort energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Agimont, en de welkomstbonus. Kies de partij die matcht met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een passende actie gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van het bedrijf. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. De gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Agimont


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €275 rendement bieden. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be vind je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Agimont. Zodoende is de besparing het grootst. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Agimont. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je betreffende energie-aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Essent + Trevion. Hierna selecteer je de ingangsdatum (start levering). De aankomende gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van energiehunter.be bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Agimont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Agimont en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Agimont

Een groot deel van de maatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Agimont. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Agimont vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Hastière kennen we allerlei activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5544. In de regio kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Lampirus overstappen.