Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sugny

Op je gemak energie vergelijken in Sugny? Aan de hand van onze website tref je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders zoals Watz & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Sugny de laagste prijs hanteert. Daarnaast tref je op deze pagina bruikbare informatie over zaken als bijv. energieproblemen en zakelijke energie. Tevens geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vresse-Sur-Semois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sugny?

We zien best veel energieleveranciers in Sugny. Van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 40 energieleveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het net van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sugny is voor jouw situatie? Voer direct de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk ook naar service. Ten slotte verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Via de energievergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Sugny, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via selecties in de energievergelijker bekijk je probleemloos een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sugny

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Handige website

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sugny is Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Vresse-Sur-Semois is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Sugny

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Vresse-Sur-Semois
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene energie: 31,00%
 • Postcodegebied: 5550
 • Mazout verbruik: 2580 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-sugny

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Sugny ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 plus 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van ieder abonnement bekijk je info met betrekking tot herkomst energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sugny, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Stap online over

  Een geldige korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijv. www.luminus.be of www.trevion.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Sugny


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €395 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bekijk je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaaradvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sugny. Zo is de besparing het grootst. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sugny. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de aanstaande energie-organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en Ebem. Daarna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sugny vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sugny en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sugny

De meeste leveranciers bieden momenteel groene stroom in Sugny. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Sugny vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Vresse-Sur-Semois kennen we verscheidene initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5550. In de regio kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Watz mei 2024.