Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mouzaive

Op je gemak energie vergelijken in Mouzaive? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je gemakkelijk alle verkrijgbare aanbieders zoals Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Mouzaive de laagste prijs hanteert. Verder tref je op energiehunter.be belangrijke info over thema’s zoals onderwerpenen uitleg over jouw energierekening. Verder geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vresse-Sur-Semois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 485,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mouzaive?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Mouzaive. Dat gaat van Engie tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mouzaive is in april 2024? Geef snel de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze tarievencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Mouzaive, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van selecties in de vergelijkingstool detecteer jij eenvoudig een abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Mouzaive

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de kosten verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Mouzaive betreft Ideg. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Vresse-Sur-Semois wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Mouzaive

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Vresse-Sur-Semois
 • Populaire CV: Intergas
 • Groene energie: 30,60%
 • Postcodegebied: 5550
 • Mazout verbruik: 2540 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-mouzaive

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je huis en woningdetails. Dat betreft omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Mouzaive bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1530 m3 & 3350 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een opsomming met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder pakket tref je data zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Mouzaive, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede korting gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. Denk aan www.lampiris.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Mouzaive


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €255 winst geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder lees jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktisch advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Mouzaive. In dat geval ben je het voordeligst uit. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Mouzaive. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je betreffende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Bijv. Eneco, ENGIE + Comfort Energy. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie geselecteerde energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Mouzaive vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mouzaive en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Mouzaive

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Mouzaive. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Mouzaive vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Vresse-Sur-Semois zien we diverse opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5550. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Eneco april 2024.