Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Deux-Eglises

Op je gemak energie vergelijken in Villers-Deux-Eglises? Geholpen door deze website achterhaal je overzichtelijk alle beschikbare aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Villers-Deux-Eglises voor jou de beste prijs heeft. Tevens lees je op deze website waardevolle info over zaken zoals tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Cerfontaine
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 350,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Villers-Deux-Eglises?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Villers-Deux-Eglises. Dit varieert van Engie tot aanbieders zoals Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Deux-Eglises is in juli 2024? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. D.m.v de energievergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Villers-Deux-Eglises, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van jouw input in de tarievenvergelijker vind je gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Villers-Deux-Eglises

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Villers-Deux-Eglises is Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Cerfontaine valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Villers-Deux-Eglises

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Cerfontaine
 • CV ketel: Sime
 • Groene stroom: 18,20%
 • Postcodegebied: 5630
 • Aantal mazout liters: 2000 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-villers-deux-eglises

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Villers-Deux-Eglises bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1400 m3 en 3405 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Vaak is het een goed idee om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Van elk contract zoek je data aangaande type energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Villers-Deux-Eglises, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.essent.be of natuurlijk www.trevion.be. De door jou gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Villers-Deux-Eglises


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €390 voordeel geven. Maar, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hieronder profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaaradvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Advies 5: kies voor een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Villers-Deux-Eglises. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Villers-Deux-Eglises. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw nieuwe energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste leverancier. Onder andere Luminus, ENGIE of natuurlijk Ebem. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via deze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Villers-Deux-Eglises vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Villers-Deux-Eglises en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Villers-Deux-Eglises

Het gros van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Villers-Deux-Eglises. Echter is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer dan het filter “Groen uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Villers-Deux-Eglises vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Cerfontaine zien we allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5630. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook OCTA+ contract.