Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Silenrieux

Gemakkelijk energie vergelijken in Silenrieux? Geholpen door onze vergelijker vergelijk je probleemloos alle grote energie aanbieders zoals OCTA+ & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Silenrieux de laagste prijs hanteert. Daarnaast tref je op deze pagina waardevolle informatie over zaken als o.a. verschillende gasregio’s en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Cerfontaine
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 325,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Silenrieux?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Silenrieux. Van Engie tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 bedrijven. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Ideg. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Silenrieux is? Voer vlug jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energietarievenvergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Silenrieux, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk je simpel en snel een energiecontract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Silenrieux

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net rekent weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Silenrieux heet Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Cerfontaine is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Silenrieux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Cerfontaine
 • CV ketel: Pentec
 • Groene energie: 18,00%
 • Centrale postcode: 5630
 • Aantal mazout liters: 1980 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-silenrieux

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Silenrieux gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1595 m3 en 3395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Betreffende prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Vaak is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle erkende aanbieders van energie. Van alle contracten tref jij details m.b.t. herkomst van stroom en gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Silenrieux, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de aanbieder. Bijv. www.engie.be en www.aspiravi.be. De nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Silenrieux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €260 korting realiseren. Maar, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Silenrieux. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Silenrieux. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt de geselecteerde gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste energieleverancier. Onder andere Eneco, Essent en Belpower. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Silenrieux vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Silenrieux en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Silenrieux

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers verschaffen onderwijl groene stroom in Silenrieux. Echter kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Silenrieux vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Cerfontaine bestaan er tegenwoordig nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5630. In deze plaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Essent contract.