Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Montigny-Le-Tilleul

Zonder problemen energie vergelijken in Montigny-Le-Tilleul? Geholpen door de energievergelijker ontdek je overzichtelijk alle relevante energiebedrijven zoals Eneco & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Montigny-Le-Tilleul het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vergaar je op energiehunter.be waardevolle info over zaken als o.a. verbruik in de regio en tips om te besparen op energie. Tevens vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Montigny-Le-Tilleul
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 300,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Montigny-Le-Tilleul?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Montigny-Le-Tilleul. Dat gaat van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montigny-Le-Tilleul is die past bij jouw verbruik? Vul direct de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energietarievenvergelijker vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Montigny-Le-Tilleul, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Geholpen door filteren in de Energiehunter ontdekt men eenvoudig een product dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Montigny-Le-Tilleul

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Montigny-Le-Tilleul heet Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Montigny-Le-Tilleul valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Montigny-Le-Tilleul

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Montigny-Le-Tilleul
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene energie: 0,304%
 • Centrale postcode: 6110
 • Verbruik stookolie: 1930 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-montigny-le-tilleul

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Montigny-Le-Tilleul bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1485 m3 en 3500 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Omtrent prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen loont het om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten zoek jij specificaties als herkomst van stroom en gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Montigny-Le-Tilleul, en de overstapbonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede korting gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.elegant.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Montigny-Le-Tilleul


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €385 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bekijk jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Montigny-Le-Tilleul. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Montigny-Le-Tilleul. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je betreffende organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe maatschappij. Zoals Eneco, Lampiris en ook Poweo. Bij de volgende stap bepaal je de startdatum van het abonnement. Je gekozen organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eni.com, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Montigny-Le-Tilleul vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Montigny-Le-Tilleul en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Montigny-Le-Tilleul

Bijna alle organisaties faciliteren onderwijl groene stroom in Montigny-Le-Tilleul. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Montigny-Le-Tilleul vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Montigny-Le-Tilleul bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6110. In de regio kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Elegant tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente