Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Landelies

Zonder problemen energie vergelijken in Landelies? Door gebruik te maken van onze vergelijker check je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Landelies de scherpste prijs kan bieden. Verder check je op onze website belangrijke informatie over zaken als o.a. tarieven van energie * gas en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Montigny-Le-Tilleul
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Landelies?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Landelies. Dat loopt uiteen van Eneco tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke leveranciers er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Landelies is in juli 2024? Geef vlug de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Middels de energiehunter ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Landelies, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties in de prijzenvergelijker vind je moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Landelies

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Landelies betreft Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Montigny-Le-Tilleul wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Landelies

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-landelies

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Landelies is het gemiddelde verbruik ong. 1535 m3 en 3315 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De data die je invult bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Vaak kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle contracten achterhaal jij voorwaarden met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Landelies, en de overstapbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een populaire prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.engie.be en ook www.eneco.be. De nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Landelies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €395 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand lees jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigtip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigadvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Landelies. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Veelal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Landelies. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je nieuwe organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste maatschappij. Denk aan Luminus, ENGIE en Wase Wind. Tevens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Landelies vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Landelies en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Landelies

Veel organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Landelies. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Landelies vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Montigny-Le-Tilleul zien we nogal wat plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6111. In deze regio kan je soms relatief goedkoop meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Antargaz juli 2024.