Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gilly

Op je gemak energie vergelijken in Gilly? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je snel en simpel alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Watz en Lampirus. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Gilly de laagste prijs hanteert. Daarbij check je op deze pagina handige informatie over thema’s als bijv. tarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenonder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 475,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gilly?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Gilly. Dit loopt van Essent tot en met Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 is het aanbod ongeveer 25 energie aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gilly is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de vergelijkingstool achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Gilly, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. D.m.v de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoek jij moeiteloos een abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gilly

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Gilly heet Ideg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Charleroi is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Gilly

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • CV ketel: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 24,80%
 • Hoofdpostcode: 6060
 • Verbruik stookolie: 2660 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-gilly

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Gilly is dit gemiddeld zo’n 1525 m3 & 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Bij elk pakket bekijk je data aangaande herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gilly, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een passende prijsaanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be of www.aspiravi.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Gilly


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €265 opleveren. Desondanks, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktisch advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Gilly. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Normaliter worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in de basis: langlopende contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Gilly. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw betreffende gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem een beschikbare energieaanbieder. Zoals OCTA+, Lampiris of Antargaz. Bij de volgende stap beslis je over de startdatum van het abonnement. Je nieuwe maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Gilly vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Gilly en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Gilly

Tal van leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Gilly. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Gilly vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Charleroi zijn er nogal wat projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6060. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Elegant juli 2024.