Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gosselies

Snel online energie vergelijken in Gosselies? Geholpen door de Energiehunter doorzoek je moeiteloos alle relevante energieleveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Gosselies prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien verzamel je via onze vergelijker uitgebreide informatie over items als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 335,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Gosselies?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Gosselies. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Aieg. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gosselies is voor jouw verbruik? Vul snel jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze energie check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Gosselies, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via jouw input in de Energiehunter zoeken jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Gosselies

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder van het stroom in Gosselies heet Aieg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Charleroi valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Gosselies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Groene energie: 24,40%
 • Postcode: 6041
 • Mazout consumptie: 2620 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-gosselies

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Gosselies ligt dit gemiddeld op 1505 m3 + 3500 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Doorgaans is het verstandig om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een tabel met alle populaire energiebedrijven. Bij elk abonnement check je specificaties zoals herkomst energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gosselies, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieder gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.eneco.be. De gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Gosselies


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €395 bonus betekenen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktische tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Gosselies. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Gosselies. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt jouw aankomende gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste energieaanbieder. Denk aan Eneco, Essent + Wase Wind. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de energievergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere onkosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Gosselies vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Gosselies en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Gosselies

Het merendeel van de leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Gosselies. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Gosselies vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Charleroi onderscheiden we steeds meer projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6041. In deze regio kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega juli 2024.