Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marchienne-Au-Pont

Snel energie vergelijken in Marchienne-Au-Pont? Dankzij onze vergelijker vind je moeiteloos alle beschikbare bedrijven als bijv. Eneco & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Marchienne-Au-Pont de beste deal heeft! Tevens lees je op energiehunter.be bruikbare informatie over onderwerpen als overstappen en alternatieven voor de CV-ketel. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 425,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Marchienne-Au-Pont?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Marchienne-Au-Pont. Van Antargaz tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 leveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Aieg. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marchienne-Au-Pont is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via de vergelijkingstool achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Marchienne-Au-Pont, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in de vergelijkingstool zoekt men eenvoudig een product dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Marchienne-Au-Pont

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Marchienne-Au-Pont betreft Aieg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Charleroi wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Marchienne-Au-Pont

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • CV ketel: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 24,00%
 • Postcodegebied: 6030
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2580 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-marchienne-au-pont

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Marchienne-Au-Pont ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 en nog eens 3480 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze aspecten bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. In de regel is het voordeliger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Bij ieder pakket bekijk jij info zoals soort stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Marchienne-Au-Pont, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante korting beschikbaar? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. O.a. www.luminus.be of www.zeno.be. De nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Marchienne-Au-Pont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €375 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaaradvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Marchienne-Au-Pont. Daarna ben je het voordeligst uit. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Marchienne-Au-Pont. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de betreffende energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste leverancier. Denk aan Luminus, ENGIE of Comfort Energy. Bij de volgende stap beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Marchienne-Au-Pont vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Marchienne-Au-Pont en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Marchienne-Au-Pont

Bijna alle bedrijven faciliteren op dit moment groene stroom in Marchienne-Au-Pont. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Marchienne-Au-Pont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Charleroi kennen we steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6030. Als inwoner van deze plaats kan je vaak heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Essent juli 2024.