Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Goutroux

Op je gemak energie vergelijken in Goutroux? Dankzij www.energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle bekende maatschappijen als o.a. OCTA+ en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Goutroux het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je op deze website nuttige informatie informatie over topics als tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Daarbij geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 280,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Goutroux?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Goutroux. Dit loopt van Antargaz tot een speler als Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Aieg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Goutroux is op dit moment? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Goutroux, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via filteren in de tool check je verrassend eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Goutroux

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van energieleveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Goutroux is Aieg. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Charleroi wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Goutroux

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene energie: 23,90%
 • Postcodegebied: 6030
 • Mazout: 2570 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-goutroux

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Goutroux bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1480 m3 en 3475 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van alle contracten achterhaal je specificaties zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Goutroux, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante korting gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be en www.ecopower.be. De nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Goutroux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €360 korting realiseren. Echter, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be check jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktische tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaaradvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Goutroux. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Goutroux. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert jouw nieuwe aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare aanbieder. Zoals Eneco, Lampiris + Aspiravi. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum van het contract. De aanstaande energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Goutroux vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Goutroux en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Goutroux

Het merendeel van de energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Goutroux. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Goutroux vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Charleroi bestaan er diverse stappen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6030. In deze regio kan je steeds vaker vrij voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie juli 2024.