Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dampremy

Op je gemak energie vergelijken in Dampremy? Middels deze website vind je moeiteloos alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Mega en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Dampremy het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je op deze pagina handige informatie over topics als energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Ook vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 385,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Dampremy?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in Dampremy. Van Engie tot en met Mega, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Aieg. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dampremy is? Voer direct je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze tarievencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Dampremy, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v de keuzevakjes in de tool zoeken jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Dampremy

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Dampremy betreft Aieg. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Charleroi is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Informatie over Dampremy

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • CV ketel: Oertli
 • Groene stroom: 23,80%
 • Centrale postcode: 6020
 • Mazout consumptie: 2560 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-dampremy

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinfo. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Dampremy is dit gemiddeld zo’n 1475 m3 & 3470 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het gunstiger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement tref je details aangaande type energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Dampremy, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieder gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.energie2030.be en www.elegant.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Dampremy


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €365 besparen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Dampremy. Daarna betaal je het minst voor je energie. Alleen, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Dampremy. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw nieuwe energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste aanbieder. Denk aan OCTA+, Essent + Energie 2030. Ook selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Dampremy vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Dampremy en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Dampremy

Tal van energie aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Dampremy. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Dampremy vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Charleroi onderscheiden we nogal wat acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6020. In deze plaats kan je vaak financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Antargaz overstappen.