Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Charleroi

Direct energie vergelijken in Charleroi? Met behulp van energiehunter.be check je moeiteloos alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Charleroi de laagste prijs hanteert. Verder tref je via onze vergelijker handige info over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Verder geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 360,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Charleroi?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Charleroi. Van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig zijn het zo’n 25 organisaties. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het net van Aiesh. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Charleroi is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een storing, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze prijzencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Charleroi, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filters in de energievergelijker achterhalen jullie eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Charleroi

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van maatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Charleroi betreft Aiesh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Charleroi valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Charleroi

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel groen: 0,303%
 • Postcode: 6000
 • Mazout verbruik: 1920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-charleroi

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je huis en woningdetails. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Charleroi bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1480 m3 & 3495 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In de regel is het slim om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk contract bekijk jij gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Charleroi, en de welkomstbonus. Kies de partij die klopt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige leverancier tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.energie2030.be en www.wasewind.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Charleroi


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €395 opleveren. Desondanks, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktisch advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Charleroi. Zo bespaar je het meeste geld. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Charleroi. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je aanstaande maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Aspiravi. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je aanstaande energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage kosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Charleroi vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Charleroi en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Charleroi

Tal van maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Charleroi. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Charleroi vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Charleroi zien we meerdere initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6000. In de regio kan je vaak relatief goedkoop meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Comfort Energy tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente