Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ransart

Meteen energie vergelijken in Ransart? Met behulp van www.energiehunter.be check je moeiteloos alle grote energieleveranciers zoals Engie en Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Ransart de laagste prijs biedt. Verder check je via de Energiehunter waardevolle informatie over topics als stroomtarieven en info over een energieneutrale woning. Daarbij vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 260,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ransart?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Ransart. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 35 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het netwerk van Ideg. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ransart is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze tarievencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Ransart, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de energievergelijker bekijkt men moeiteloos een overeenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ransart

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ransart is Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Charleroi is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Informatie over Ransart

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • CV Merk: Atag
 • Groene energie: 24,60%
 • Postcodegebied: 6043
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2640 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-ransart

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Ransart is dit gemiddeld zo’n 1515 m3 & 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk abonnement lees je details met betrekking tot soort stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ransart, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieder gespot? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijv. www.octaplus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Ransart


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €300 voordeel geven. Toch, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand check je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigadvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigtip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Ransart. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En soms beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ransart. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw geselecteerde organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Onder andere Eneco, Essent + Ecopower. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ransart vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ransart en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ransart

Het gros van de bedrijven faciliteren onderhand groene stroom in Ransart. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Ransart vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Charleroi zien we diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6043. In deze omgeving kan je in toenemende mate extra voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Lampirus juli 2024.